lördag 7 juni 2008

Sista resan!

I går kväll åkte vi förbi till min pappa i Luleå, han var singel i helgen frun hade dragit till Stockholm för att se Celine Dion. Jag vill också åka!!!!!!!!!!!!!

Sedan blev det en snabbis till Södra Bredåker, där vi har bott en gång i tiden. Det var jätte kul att minnas tiden där, minnena dök upp när man fick se allt igen. Kul!!!!!

Men jag skulle inte kunna flytta tillbaka.

Ja, då har vi sovit i Kegas hus. Det var super bra att vi fick låna det, han själv var i Gällivare.

Vi ville inte ha favorit i repris denna gången (bråk med släktingar) därför tog vi det säkra före det osäkra!

Det var inte sängar som vi var vana vid, så alla hade vi våra krämpor när vi vaknade. Ont!!!!

Det är ganska roligt att se hur andra bor, framför allt när det inte är hemma själv. Den ny separerade Kega och flickorna Ebba och Moa hade mycket saker, ganska mysigt men samtidigt rörigt. Tack än en gång Kega!!!!!!!!!!! (Hoppas att wiskeyn smakar!)

Vi gjorde oss i ordning i Kegas hus och åkte sedan för att äta frukost hos Janne och Kerstin (Håkans föräldrar). Vi hjälptes sedan åt att plocka undan och fixa det sista innan vi skulle åka till begravningen. Klockan var strax före 09.30 då vi lastade in oss och drog i väg.

Väl framme stannade vi på kyrkbacken och hälsade på de andra släktingarna som skulle komma. Lite tårar och ledsna miner blev det. Det blev nog påtagligt för alla att detta var sista resan för Britta, Håkans farmor. Den lilla kvinnan med det svarta gråsprängda håret, som brukade säga efter sin make, bli ett eko i våra öron och inte göra så mycket väsen. Hon var nu borta!

Själva begravningen tog inte lång tid, ca 1 timme. Vi samlades sedan alla för att äta en blandad "sommar" tallrik och en tårtbit. Pratade med prästen lite och kom fram till att det nog är nyttigt för barn att vara med på begravningar ändå, se livets gång. Barn har ju tusen frågor, även om livet och döden. Pratade även med de andra. Lugnt och stilla men inte sorgset längre, stämningen hade lättat.

Det är jobbigt med begravningar över huvudtaget, det är jobbigt att se andra ledsna....

Efter begravningen och lunchen åkte vi till Systemet och köpte wiskey till Kega och sedan på Dollarstore och handlade godis och kollade på onödiga saker. Kul!!!!!!

Tillbaka till Janne och Kerstin och den övriga släkten som alla hade samlats. Vi pratade, Filip fick presenter (fyller ju 1 i morgon), åt lite hamburgare och korv och sedan var det dax att åka hemåt. Resandet har gjort sig påmind, om inte annat i min bak. Har ju något knas där och kan inte sitta på ändan som alla andra. ONT!!!!!

Inte hemma så sent, det är också skönt. Att inte behöva plocka ur bil och ungar mitt i natten det kan man klara sig utan.

Lite kvälls fika, natta barnen, skriva blogg, se lite på TV och SOVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I morgon är det ju KALAS!!!!!

Kram Anna

Inga kommentarer: